Preglej vse objekte

Arena Bonifika

Arena Bonifika, ki je bila do prenove leta 2014 prepoznana pod imenom Večnamenska dvorana Bonifika, je prve športnike sprejela maja 1999. Pred tem smo v nedokončanem objektu že lahko uživali na koncertih priznanih glasbenih skupin in različnih družabnih srečanjih.

Številne reprezentančne tekme v rokometu in košarki so vzpodbujale lokalno skupnost k postavljanju novih izzivov. Koprski šport je v slovenskem prostoru in v tujini postajal vedno bolj prepoznaven. Pomembno vlogo objekt potrjuje z rednimi domačimi vadbenimi in tekmovalnimi programi, s številnimi odmevnejšimi domačimi in mednarodnimi športnimi dogodki, koncerti, sejemskimi, kongresnimi in drugimi družabnimi prireditvami.

V dopoldanskih urah v dvorani poteka osnovnošolski in srednješolski pouk športne vzgoje, v popoldanskih in večernih urah pa vadbene površine zasedajo predvsem športniki.

V športnem delu objekta je osrednja dvorana površine 2000 m2, ki je namenjena pretežno igram z žogo (rokomet, odbojka, košarka, mali nogomet). Uporabniki lahko program izvajajo na osrednjem/glavnem igrišču. Športno površino lahko razdelimo na manjše enote (2 x ½ ali 4 x ¼ ) in tako sočasno trenira več selekcij. Osrednjo dvorano obkrožajo tribune s 3708 sedeži. Prostorsko pritlični del dopolnjujejo spremljevalna ogrevalna prostora (vadbeni prostor 1 in vadbeni prostor 2) in fitnes.

Manjši vadbeni prostori v III. nadstropju (parket, tatami blazine, plesni podij) so namenjenim raznim vadbam (borilni športi, rekreativni programi – brez žoge, sprostilne vadbe, ples…).

V kletni pasaži je štiristezno kegljišče. Na njem poleg domačega kluba vadbo organizirajo še razna športna in druga društva oziroma skupine.

V amfiteaterskem delu objekta imajo svoje prostore razna društva, večgeneracijski centri in vrtec, ki poleg komercialnih dejavnosti, ki so v sprednjem delu objekta, zaokrožajo dvoransko pestro ponudbo in življenje Mestne občine Koper.