Preglej vse objekte

Olimpijski bazen Koper

Bazenski kompleks v Kopru, namenjen za plavanje, vaterpolo, rekreativno plavanje in potapljanje, smo uradno odprli jeseni 2019.

Pokrit olimpijski bazen z merami 50 x 25 metrov, globine 2,2 m izpolnjuje vse pogoje za organizacijo mednarodnih plavalnih in vaterpolo tekmovanj.

Temperatura sladke vode v njem se giblje okoli 27 stopinj Celzija.

Odprt je tudi za rekreativne uporabnike. Cenik  bazena je primerljiv s podobnimi športnimi objekti v Sloveniji.

V jesensko – zimskih mesecih delovanja je bazen odprt za rekreativno plavaje ob delovnikih med 6.00 in 16.00 uro ter ob sobotah med 8.00 in 16.00 uro. Ob nedeljah je bazen zaprt.

Med tednom v popoldanskem času v bazenu trenirajo tudi športni klubi in društva, in sicer med 17. in 20. uro, tako da v tem času rekreacija za širšo javnost ni mogoča.

Bazen tako služi tekmovalnim kot rekreativnim plavalcem in vaterpolistom, ki imajo odslej bistveno bolj ugodne pogoje za treninge.

Urnik rekreacije se  po potrebi ob koncih tedna prilagaja urniku tekmovanj in prireditev in drugim potrebam izvajalcev letnega programa športa.

Za enkratni obisk do treh ur mora uporabnik, star 15 let in več, odšteti 6,00 evrov, medtem ko uporabniki, mlajši od 15 let, dijaki, študenti, upokojenci in invalidne osebe za triurni obisk plačajo 4,00 evre. Za obe kategoriji uporabnikov je večerna vstopnica, ki predvideva dvourni obisk bazena med 20. in 22. uro med tednom, 4,00 evre.

Za mesečno vstopnico, za katero morajo uporabniki do 15 let, dijaki, študentje, upokojenci in invalidne osebe odšteti 25 evrov, uporabniki, stari 15 let in več, pa 45 evrov, je bazen mogoče uporabljati največ tri ure, v času rekreativnega plavanja. Za mesečno večerno vstopnico, ki omogoča uporabo bazena med 20. in 22. uro, pa je cena 30 evrov na osebo.

V prvem nadstropju je gostom na voljo recepcija za vse potrebne informacije, blagajna in vhod v olimpijski bazen. Garderobe, ki so namenjene vsem  obiskovalcem bazena, slačilnice, sanitarije, soba za prvo pomoč ter pisarne.

V kletnih prostorih objekta so garderobe za športne klube in prostori za doping kontrolo.

Bazenski kompleks velikosti 8000 kvadratnih metrov zajema tudi tribune za 1000 gledalcev.

V 1. nadstropju nad tribunami se nahaja bar, kjer vam  nudijo kavico, razne  pijače, športne napitke, naravne smoothije in druge prigrizke.

Medetažo zaseda večnamenska telovadnica.

Objekt je nenazadnje tudi energetsko učinkovit in varčen.

Parkirišče se nahaja pred objektom in je plačljivo. Za uro parkiranja boste odšteli 0,50 centov.

Za vse informacije smo vam na voljo od ponedeljka do sobote na tel.št.: 05-901-0510.