Preglej vse objekte

Olimpijski bazen Žusterna

Olimpijski bazen se nahaja na mestnem kopališču Žusterna, njegov namen je športno rekreacijske narave. Opremljen je za  uporabo vaterpola, plavanja, vodne košarke in drugih vodnih aktivnosti.

Tik ob bazenskem kompleksu  se nahaja nov center vodnih športov  v katerem sobivajo kajakaši, kanuisti, jadralci na deski, kajtarji, potapljači in suparji. V poletnih mesecih  tukaj domuje  Active Koper z pestrim naborom aktivnosti za šport in prosti čas.

Odkrit olimpijski bazen z merami 50 x 25 metrov, globine od 1.25 m do 2,2 m izpolnjuje vse pogoje za organizacijo mednarodnih plavalnih in vaterpolo tekmovanj. Primerna osvetlitev ponuja tudi nočno uporabo.

Temperatura sladke vode v njem se giblje okoli 27 stopinj Celzija.

Tako kot profesionalnim športnikov bazen služi  tudi za rekreativne uporabnike in kopalce vseh starostnih skupin. Cene vstopnin bazena lahko  primerjamo s podobnimi športnimi objekti v Sloveniji.

Za enkratni dnevni obisk mora uporabnik, star 15 let in več, odšteti 4 evre, medtem ko dijaki, študenti in upokojenci za dnevni obisk plačajo 3 evre. Otroci do 15 let plačajo za dnevni vstop 2,5 evra.

Za mesečno vstopnico morajo uporabniki do 15 let odšteti 15 eur. Dijaki, študentje in upokojenci plačajo 25 evrov. Uporabniki, stari 15 let in več, pa 30 evrov. Možen je nakup tudi sezonske karte katera velja od meseca junija do meseca septembra, saj je v zimskem času  zaprt. Gotovinsko plačilo je možno na bazenski recepciji v času obratovanja.

Bazen za rekreacijo ter ostale kopalce obratuje od 10-18 ure in sicer  le v poletnih mesecih od junija do septembra. Urnik se po potrebi prilagaja urniku tekmovanj, prireditev in drugim potrebam izvajalcev letnega programa športa.

Parkirišče je veliko in urejeno, nahaja se pred objektom in je plačljivo.

Za vse informacije smo vam na voljo na bazen@sportkoper.si ali na naši facebook strani.