Preglej vse novice

Zamenjava umetne trave v športnem parku Dekani

Dotrajano umetno travo na nogometnem igrišču v Dekanih bo nadomestila nova

Na pomožnem nogometnem igrišču v Dekanih se je začela zamenjava dotrajane umetne trave, ki ni več zagotavljala varnih izvedb treningov in tekmovanj. V teh dneh bo izvajalec staro umetno travo razrezal in jo odpeljal z igrišča, do konca meseca pa postavil novo. Vrednost naložbe, ki je sofinancirana iz treh virov, in sicer Mestne občine Koper, Fundacije za šport Republike Slovenije in Nogometne zveze Slovenije, znaša 255.000 evrov. 

Nogometno igrišče v Dekanih je v uporabi praktično vsak dan in skoraj celo leto. Trenutno obstoječa podlaga je zelo obrabljena, na določenih delih celo popolnoma uničena. Za uporabnike to pomeni, da podlaga postaja vedno trša, kar vpliva na kakovost izvedbe treningov in tekem kot tudi na samo zdravje uporabnikov.

Izvajalec del Greenstudio bo najprej strojno odstranil obstoječe polnilo, nato še odstranil obstoječo umetno travo in jo odpeljal z igrišča. Sledili bodo sanacija tamponske podlage, izravnava, utrjevanje in valjanje podlage, šele nato polaganje novejšega tipa umetne trave. Če bodo dela potekala po začrtani časovnici, bodo z deli zaključili konec oktobra, uporabniki igrišča pa bodo kmalu zatem že občutili igranje na najnovejši umetni travi.

Vrednost naložbe znaša 255.000 evrov, približno 45.000 evrov bo zanjo namenila Nogometna zveza Slovenije in 55.000 evrov Fundacija Republike Slovenije za šport, razliko v višini 155.000 evrov pa bo krila Mestna občina Koper.